Karayollarına çıkan tüm motorlu kara taşıtları ile lastik tekerlekli traktörler ve bunların çekmekte olduğu römork sahiplerinin 2918 sayılı Karayolları ve Trafik Kanunu’na göre yaptırmak mecburiyetinde oldukları zorunlu bir sigortadır. Bu zorunluluk hem sıfır, hemde ikinci el araçlar için geçerlidir.
Bu poliçemiz, sadece maddi hasarlar için İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı, Sürücü için kaza sonucu ölüm, sürekli sakatlık, tedavi masrafları teminatı ve Asistans hizmetlerini de içeren bir poliçede kapsam altına alan sigorta türüdür.
0850 515 0850 TELEFONUMUZDAN ARAYIN, YARDIMCI OLALIM!
1991’den itibaren edindiğimiz tecrübelerimizle sadece ülkemizin değil, dünyanın en büyük sigorta firmalarıyla çalışıyoruz.
+32 iş ortağımızla birlikte sizin için en iyi teklifi çalışıyor ve size sunuyoruz.
Size doğru ve uygun teklifi sunabilmemiz için bilgi formunu doldurmanız yeterli olacaktır.
Sonrasında Birkan Sigorta uzman danışmanları 24 saat içerisinde sizinle iletişime geçecektir.
Trafik sigortası kapsamında merak ettiğiniz birçok soru olduğunu biliyoruz. Merak ettiğiniz sorular için bizimle iletişime geçerek daha hızlı yanıt alabilirsiniz.
Trafik sigortası kaza durumlarında belirli limitler dahilinde karşı tarafın ve üçüncü kişilerin hasar masraflarını karşılar. Kazaya senin aracın neden olduysa karşı tarafın aracındaki maddi zararlar trafik sigortası poliçen tarafından ödenir. Aynı zamanda kamuya (elektrik direği, lamba vs.) ve üçüncü kişilere ait mallara vereceğin zararlar da (ev, dükkân vs.) sigorta kapsamındadır.
Eğer kaza anında maddi hasarın yanı sıra bedeni zarar da ortaya çıkarsa bedeni hasarlar ve yaralanmalar da trafik sigortan ile teminat altına alınır. Trafik sigortan yaralılara yapılan ilk yardım hizmetleri, tedaviler, muayeneler, ilaçlar gibi masrafları karşılar. Ayrıca trafik sigortası yaptırdığında sigortan kazada vefat eden kişilerin defin masraflarını da öder. Eğer vefat eden kişilerin bakmak ile yükümlü olduğu kişiler varsa trafik sigortan sayesinde bu süreçte destek alamadıkları için onların da zararları karşılanır. Kazada yararlanan kişilerin kısmi veya süresiz çalışamaz durumuna gelmesi, ekonomik gelirin kesilmesi ve baktığı kişilerin destekten yoksun kalması durumları da trafik sigortan ile güvence altındadır.
Kazada hatalı olmamana rağmen karşı taraf, haksız olduğunu iddia edebilir ve sana dava açabilir. Trafik sigortan savunma masraflarını da karşılar. Yani mahkeme ve avukat ücretleri de teminat altındadır.
Trafik sigorta poliçesi genel olarak yıllık (1 yıl) olarak yenilenmektedir. Süresi bitip, yenileme gerçekleştirilmediği takdirde cezai yaptırımlar ile karşılaşılır.
Zorunlu trafik sigortanın kazada ne kadar ödeyeceği, trafik sigortası limitleri dâhilinde Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenmiştir.
Maddi hasarlarda araç başına 200.000 TL, kaza başına 400.000 TL,
Sağlık giderleri kişi başına 1.800.000 TL,
Sakatlanma ve ölümde kişi başına 1.800.000 TL, kaza başına 9.000.000 TL’dir.
Öncelikle trafik sigortasının devreye girmesi için ilgili aracın trafiğe çıkmış olması gerekmektedir.
Trafik sigortası ücretini etkileyen faktörler vardır. Eğer ilk kez trafik sigortası yaptıracaksanız; 4. kademe yani “hasarsızlık kademesinden” trafik sigortanız başlatılır. Bu yüzden ilk kez trafik sigortası yaptıracak kişileri bekleyen ücret sanılanın aksine yüksek değildir.
Öncelikle kazalı araç uzman tarafından incelenmesi için eksper görevlendirilir. Eksper, aracın parça ve onarım listesini raporladıktan sonra masrafın toplamına, kaza tarihinde geçerli rayiç bedele ulaşır. Rayiç bedeli geçtiği takdirde araç pert olarak kabul edilir. Bu durumda anlaşmanız halinde sigorta şirketin azami teminat limitini geçmemek koşuluyla aracının kaza tarihindeki sigorta rayiç bedelini belirler. Pert bedeli, rayiç bedelden düşürülür ve sonrasında kalan kısım için size ödeme yapar.
Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen trafik sigortası teminat limitleri, karşı tarafa verilen hasar durumunda ne kadar ödeneceğini belirler. Aracının cinsine ve hasarın maddi durumuna, sağlık, sakatlanma-ölüm şekilleri gibi faktörlere bağlı olarak hasar ödemeleri değişkenlik gösterir.
Araç türlerinden otomobil için maddi hasar limitleri şöyledir; araç başına 200.000, kaza başına 400.000 TL’dir.
Bu konu hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Trafik sigortası, doğal afetlerde oluşacak maliyetleri karşılamaz. Fakat kasko sigortası yaptırarak kendinizi doğal afetlerde dahi güvence altına alabilirsiniz.
Eğer sıfır araç alındıysa hemen, ikinci el araçlarda en geç 15 gün içerisinde trafik sigortası yaptırılması zorunludur.
Sigorta Şirketleri:
birkansigorta.com.tr 2024 – Tüm hakları saklıdır.